Få vores nyheder på mail

Stor efterspørgsel efter rejser til Grækenland

Pressemeddelelse   •   Apr 26, 2017 14:49 CEST

Parga har meget af det, danskerne elsker ved Grækenland som ferieland.

Sommeren står for døren, og netop nu er der mange danskere, som vil sikre sig en uge eller to i solen på et varmt rejsemål. Efter et par år med fald i antallet af besøgende (2015: 101.098 og 2016: 97.810), vil de rejselystne danskere igen til Grækenland. Antallet af solgte rejser til Kreta og Rhodos er steget med 19 pct. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Til de små græske øer er efterspørgslen endnu større, og stigningen er på hele 35 pct.

- Grækenland har noget for alle - fra klassiske charterrejsemål som Kreta og Rhodos til små, hyggelige øer med klart vand, smukke strande, kulturelle seværdigheder og god mad. Til sommer tilbyder vi hele 70 rejsemål til Grækenland, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

På Kreta og Rhodos lokker Spies’ egne familiekoncepthoteller Sunwing Family Resorts og Ocean Bech Club (Kreta). Det er hoteller, som er skræddersyet til familier med masser af aktiviteter, god mad, underholdning, træningsfaciliteter og indretning i skandinavisk stil. Desuden findes voksenkonceptet Sunprime Hotels samt det bohemechikke Casa Cook Rhodes for voksne, som rejser uden børn.

Næsten 6 af 10 danskere drømmer om hvide koralstrande med vajende palmer og turkisblåt vand, men den perfekte drømmestrand ligger tættere på, end mange tror. Det er på de små græske øer, at danskerne oplever, at drømmestranden findes, det viser Spies’ Rejsepanel, hvor 15.032 personer har svaret på spørgsmål om ferierejser.

Top 5 – hvor findes drømmestranden? (max. 3 svar)

  1. En lille græsk ø: 20 pct.
  2. Aruba, Mallorca, Thailand: 17 pct.
  3. Gran Canaria, Maldiverne: 16 pct.
  4. Cypern: 9 pct.
  5. Kreta: 8 pct.

Top 5 – mest solgte rejsemål blandt de små græske rejsemål (procentuelt set)

  1. Thassos
  2. Kos
  3. Parga (ligger på fastlandet)
  4. Skiathos
  5. Lesbos

På de mindre rejsemål lokker den genuine græske atmosfære med små tavernaer, hyggelige strande og familiehoteller. I sommer lancerer Spies sit andet Casa Cook-hotel, nu på Kos og for det publikum, som vil have lækkert design, spændende arkitektur med indbydende poolområder, et køkken med lokalt touch, trendy shopping og en afslappet atmosfære. På Casa Cook Kos er også børnefamilier velkomne.

OM SPIES' REJSEPANEL: Rejsepanelet er et internetbaseret, uafhængigt og upolitisk panel, der afspejler meninger omkring ferie, rejser og andre relaterede spørgsmål. Panelet er besvaret af 15.032 personer. Det er frivilligt og gratis at være med, og man kan når som helst forlade panelet. Undersøgelsen er et såkaldt bekvemmelighedsudvalg, og de, der svarer, vælger at gøre det via et internetbaseret spørgeskema.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.