Få vores nyheder på mail

Tyrkiet er tilbage i varmen

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2017 09:17 CET

Antalya er en pulserende storby med dejlige strande i gåafstand fraKaleic icentrum, som den hyggelige havn med de gode spisesteder er en del af.

Tyrkiet er ved at genvinde pladsen som et af danskernes foretrukne sommerrejsemål. Selv om de populære rejsemål ved Middelhavet ikke blev berørt af det mislykkede kupforsøg i juli 2016, faldt turiststrømmen fra Danmark i år med ca. 12-15 pct. i forhold til sidste år. 102.080 danskere valgte i 2017 at flyve ind til Antalya med rejsemål som f.eks. Alanya, Side og Belek – et fald på ca. 15.000 i forhold til året før.

Holder landet sig fri af yderligere politisk uro, tror Spies på et hurtigt come-back for Tyrkiet. Derfor har selskabet sat 10 pct. flere 2018-rejser til salg i forhold til den forgangne sommer.

De foreløbige salgstal bekræfter os i denne optimisme. Vi har lige nu booket ca. 150 pct. flere Tyrkiet-rejser i forhold til på samme tidspunkt i fjor. Men der er langt til tallet for 2014, hvor 170.942 danskere valgte at holde ferie i Antalya-området, siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Det er i første række børnefamilierne, der nu vender tilbage til Tyrkiet – oftest til hoteller med all inclusive. – Den trend så vi allerede her i efteråret – også voksne uden børn søger mod de mange voksenhoteller. De som har været i Tyrkiet ved, at landet byder på et dejligt klima og hoteller af høj kvalitet. Et fire-stjernet hotel er ca. 25-30% pct. billigere end et tilsvarende i f.eks. Spanien, siger Torben Andersen.

Yderligere information: Kommunikationschef Torben Andersen, tlf. 40 59 47 00, eller produktchef Carlos Cebrian, tlf. 26 14 26 93.

Spies er Danmarks største rejsearrangør. Selskabet indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels, der bl.a. driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia. Thomas Cook Group plc er noteret på Børsen i London og selskabets ca. 22.000 ansatte opererer i over 200 lande. Thomas Cook Group Airlines, der bl.a. tæller Condor i Tyskland, Thomas Cook Airlines i Storbritannien og Thomas Cook Airlines i Belgien, er med 90 moderne og miljøvenlige fly Europas 11. største flyselskab.